Kassa & kontor Specialisterna inom kassaregister

Kassaregister


Vi säljer och lagerför kassaregister, butiksdatasystem och tillbehör från bland annat Quorion, Samsung, Towa, Vectron och Epson. Vi har oftast begagnade kassaregister inne, titta på begagnatsidan eller ring om du är intresserad av att få reda på vad vi kan erbjuda.

Våra kompetenta tekniker servar, programmerar, levererar och installerar alla kassaregister så att de uppfyller alla krav och fungerar felfritt.

Vi bygger och konfigurerar alla våra kassaregister så att det invividuellt passar våra kunder. Behövs köksskrivare , nätverksanslutna kassor, scanners etc. så ordnar vi det utan problem. En kassa från oss kommer att göra dig nöjd för all framtid.

Dagens kassaregister möjliggör flera fördelar exempelvis så går det att koppla flera kassor i nätverk med möjlighet att skicka meddelande till kockar oberoende om det finns flera olika kök/barer i samma restaurang.

Kärt barn har många namn, kassaregister har fått många namn kassamaskin, kassaapparat, butiksdatasystem, pckassa alla namn betyder samma sak, en kassa som används för att registrera ekonomiska transaktioner. De finns i alla möjliga olika sorter, billiga, avancerade, begagnade, nätverkskopplade osv.

Kassaregistrets födelse


Uppfinnaren James Jacob Ritty föddes 1837 i Dayton Ohio. Ritty var en vanlig bartender som öppnade sin första saloon 1871. Ett problem som Ritty hade var att hans anställda plockade ner en hel del kontanter i sina egna fickor. Ritty tröttnade och 1878 kom han på lösningen under en ångbåtstur. På ångbåten blev han fascinerad av en apparat som räknade hur många gånger båtens propeller snurrade. Han började genast fundera på om det skulle vara möjligt att skapa en liknande maskin för att registrera alla transaktioner på saloonen. Han och brodern John arbetade fram urmodellen för alla kassaregister. De första två modellerna av kassaregister fungerade inte men den tredje prototypen fungerade bra.

Det kassaregister som fungerade hade tangenter som representerade specifika värden, någon kassalåda fanns ännu inte. 1879 patenterades kassaregistret som "Ritty's Incorruptible Cashier" som kan översättas som "Ritty's Okorumperbara kassör". En liten fabrik byggdes upp i Dayton för att tillverka kassaregister, Ritty sålde fabriken och alla rättigheter till Jacob H. Eckert som döpte om fabriken till "The National Manufacturing Company". 1884 sålde Eckert i sin tur företaget vidare till John H. Patterson som döpte om företaget till "The National Cash Register Company".

Pattersson fortsatte att förbättra Ritty's kassaregister så att den registrerade all försäljning på pappersrullar och uppfann därmed kassarullen och kvittoskrivaren.

1906 gjordes ytterliggare en stor förbättring av konstruktionen. Charles F. Kettering skapade 1906 världens första elektromekaniska kassaregister. 1974 bytte företaget namn till NCR Corp. och förvärvades av AT&T på 90-talet och tillverkar fortfarande kassaregister.

Vi finns i:
Färjestaden
Karlshamn
Jönköping
Kalmar
Malmö
Växjö
Vetlanda
Västervik
Helsingborg

Kassaregister i Sverige

Jour alla dagar 09.00 - 22.00

Valid HTML 4.01!

Valid CSS!

Uppdaterad 2009-11-22
E-post: kassakontor@telia.com